پدر همیشه وِرد لبش این بود که: هرچه خاطرات آدمها بیشتر باشد، دلبستگیشان بهم شدیدتر میشود. و این را در ستایش همخانواده بودن میگفت و تعلق به قوم و خویش. من اما به اهالی کوچه شهید زندیفر فکر میکردم وبه آن آسفالت رنگ و رو رفته و زخمی که جابجا …
ادامه نوشته »فردین آریش
تبلیغات به جای ادبیات!
«ما اینجا داریم میمیریم» از یک منظر، نمونه ای کامل و تمام عیار است از آثاری که می توان نام شان را «داستانهایی برای نخواندن» گذاشت. داستانهایی که به جای روایت قصه و خلق تجربهای معین، هرچند کوچک و ساده، میکوشند با دستاندازی به تمهیدات گوناگون، آگاهانه یا از سر …
ادامه نوشته »اسیران باد
در باور عامه به کسانی «اهل هوا» میگویند که به تسخیر بادهای جادویی و مرموز بیماریزا درآمده باشند. کتاب اهل هوای ساعدی کوششی است برای شناخت این بادهای رازآلود و نقش آنها در زندگی ساحلنشینان جنوب. بر خلاف دیگر پژوهشهایی که رنگولعاب ادبی و روایی دارند، «اهل هوا» پژوهش را از دل یک مستندنگاری ادبی ارائه میدهد.
ادامه نوشته »مواجهه با شهشهانی
از همان اوایل که دکتر شهشهانی به ایران برگشته ــ حوالی سال ۱۳۵۳ ــ سعی میکرده که رسمالخط ریاضی فارسی داشته باشد؛ مثلاً اینکه اعداد را به فارسی مینوشته و برای لغات تخصصی ریاضی معادل فارسی میجسته.
ادامه نوشته »مواجههی شهشهطور با هیولای ریاضی!
کلاسداری استاد شهشهانی آدم را یاد فیلمهای صامت میاندازد، یاد روزگاری که سینما بینیاز از کلام و فقط با اعجاز تصویر، قصههایش را بیان میکرد و بینندگانش را مسحور.
ادامه نوشته »